Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Záhrobská chce ve finále světového poháru na stupně vítězů

Garmisch-Partenkirchen (Německo) - Tři dny intenzivního tréninku ve slalomu v rakouském Maria Almu mají Šárce Záhrobské pomoct k úspěchu ve finále Světového poháru ve sjezdovém lyžování. V Garmisch-Partenkirchenu se její silná disciplína jede dnes jako poslední ze všech individuálních závodů v seriálu. Bronzová olympijská medailistka se do Německa přesunula ve čtvrtek.

Až do neděle zůstala Záhrobská v Crans Montaně, kde byla vinou špatného počasí zrušena kombinace. "To byla škoda, jely se jen dva tréninky, k tomu další tři prohlídky trati," prohlásila. "Už jsme věděli, jak najet jakou bouli. Myslela jsem, že upřednostním kombinaci před sjezdem a super-G. Ale nedá se nic dělat," uvedla česká lyžařka.

Příprava v Rakousku se jí ale vydařila. "Podmínky byly krásné - zima, minus čtrnáct stupňů. Závodit se mi pořád chce," prohlásila Záhrobská, která v posledních dvou finále předloni v italském Bormiu a loni ve švédském Aare byla vždy třetí. Při loňském světovém poháru na trati v Ga-Pa skončila pátá.

Záhrobská potřebuje ještě 60 FIS bodů

Teoreticky má Záhrobská šanci ještě na celkové druhé místo v hodnocení disciplíny, ale to by Kathrin Zettelová z Rakouska nesměla bodovat. Zaváhat by musela také třetí Francouzka Sandrine Aubertová a Rakušanku Marlies Schildovou by musela česká lyžařka porazit. "Nekalkuluji, chci jet co nejlíp, snažím se o bednu," prohlásila Záhrobská. "Nejjednodušší je tomu nechat volný průběh. Už se tam jelo loni. Utíká to odshora až dolů, zlomy, boule. Bude určitě ještě vypreparovaná. Favoritek na slalom je hodně," tvrdila úřadující vicemistryně světa.

Záhrobské chybí 60 FIS bodů, aby si udržela výhodnou pozici pro nasazení do závodů i v nadcházející sezoně. "To znamená bednu," uvedla. Kvůli tomu nejspíš pojede i příští týden na italský šampionát. Předtím se ale na pár dní vrátí domů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články