Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Obří slalom snowboardistek vyhrála Nizozemka Sauerbreijová

Cypress Mountain (Kanada) - Olympijskou vítězkou v paralelním obřím slalomu snowboardistek se stala Nicolien Sauerbreijová z Nizozemska a získala pro svou zemi jubilejní 100. zlato a historicky první ze soutěží na sněhu. Třicetiletá závodnice ve finále porazila Rusku Jekatěrinu Iljuchinovou, bronz má rakouská mistryně světa Marion Kreinerová.

Vedoucí žena průběžného pořadí Světového poháru Sauerbreijová triumfovala především díky vydařené druhé jízdě, v níž musela dohánět ztrátu dvou setin sekundy z první části. V hustém dešti a mlze porazila Nizozemka svou ruskou soupeřku o 23 setin a poprvé v kariéře získala na světové akci medaili, a hned zlatou. Sauerbreijová se tak postarala o první nizozemské olympijské vítězství na zimních hrách v jiném sportu než rychlobruslení a krasobruslení.

Česká snowboardistka Zuzana Doležalová-Vojtěchová nepostoupila do osmifinále. V kvalifikaci obsadila 22. místo a zůstala šest pozic za vyřazovacími boji. Devětadvacetiletá reprezentantka předvedla při své první olympijské účasti dvě vyrovnané jízdy, jejich součet byl nicméně o více než sekundu pomalejší než u poslední šestnácté kvalifikované soupeřky.

Výsledky paralelního obřího slalomu
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články