Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Ze zlata ve štafetě na krátké dráze se radují Číňanky

Vancouver - Korejské rychlobruslařky na krátké dráze přišly vinou diskvalifikace o zlatou medaili ze štafety na 3000 metrů i o svou dlouholetou dominanci na olympijských hrách. Místo nich si triumf vychutnávají Číňanky, které navíc přidaly světový rekord 4:06,610 minuty, stříbro vybojovaly Kanaďanky a bronz zbyl na USA. Bližší informace najdete na serveru zoh.cz.

Korejská reprezentace ve štafetě dominovala od roku 1994 a i po dojezdu vancouverského závodu se radovala z pátého olympijského triumfu v řadě. Jenže verdikt rozhodčích vše vzápětí změnil. Zdánlivě nevinný souboj po jedné z předávek ustála lépe jedna z korejských závodnic, zatímco její čínská soupeřka po něm několik kroků ztratila, a rozhodčí zasáhli do výsledků.

Diskvalifikace popudila celý korejský realizační tým, který arbitrům hodně spílal, jenže to byli téměř jediní nespokojení v hale Pacific Coliseum. Převážně kanadské publikum slavilo posun svých reprezentantek ze třetího místa na druhé a i američtí fanoušci mohli začít slavit medaili, třebaže jejich tým dojel s osmisekundovou ztrátou poslední.

Výsledky štafety na 3000 metrů
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články