Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vonnová má zlomený malíček, její start ve slalomu je ohrožen

Vancouver - Zranění na vrcholných akcích ničí naděje americké lyžařky Lindsey Vonnové na větší úspěchy. Před Vancouverem si poranila holenní kost a její start byl ohrožen. Pomohlo jí odkládání závodů vinou nepřízně počasí, stihla se dát dohromady a vyhrála sjezd a v super-G vybojovala bronz. Ale už v kombinačním slalomu upadla a v dnešním prvním kole obřího slalomu si po pádu dokonce zlomila malíček. Její start v pátečním slalomu je tak ohrožen.

Vonnová prožívá skoro Déja vu. Před loňským mistrovstvím světa ve Val d'Isere si poranila koleno, ale nakonec se dokázala zotavit a vyhrála sjezd i superobří slalom. Ale potom si poranila při oslavách a otvírání šampaňského palec a musela na operaci. Obří slalom vynechala, ve slalomu upadla. Tentokrát se bujarým oslavám medailí vyhnula, ale její další účinkování je ohroženo opět kvůli zranění prstu. Už to nebude olympiáda s přezdívkou Vonncouver, jak se po jejím vítězství v úvodním sjezdu předpokládalo.

Američanka ve středečním obřím slalomu zhruba v polovině trati v pravotočivé zatáčce vyjela oblouk po vnitřní lyži, dostala se do rotace a spadla na pravou ruku, kterou si přilehla. Rentgen odhalil zlomeninu článku malíčku. O svém startu ve slalomu se Vonnová rozhodne později. "Uvidím, jak se budu cítit zítra, a pak se rozhodnu," prohlásila lyžařka.

Vonová po pádu skončila v sítích. "Věřila jsem si v další medaili, ale v tom oblouku jsem udělala velkou chybu," přiznala Vonnová. "Dnes nebyl můj den," dodala. Po jejím pádu musel být závod přerušen, na což doplatila krajanka Julia Mancusová, která byla zastavena po nejrychlejších mezičasech a svou druhou jízdu už nezvládla. "Moje tělo je OK, ale jsem frustrována za Julii," hlesla Vonnová. Její kolegyně a dvojnásobná stříbrná medailistka z Vancouveru chtěla v této disciplíně obhájit titul, ale napodruhé se nezvládla zkoncentrovat. Neúspěch obrečela. "Vím, že je hrozně zklamaná, cítím se kvůli tomu hrozně," dodala Vonnová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články