Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Po Kramerově diskvalifikaci vyhrál 10 000 m Korejec I Sung-hun

Richmond (Kanada) - Olympijský závod rychlobruslařů na 10 000 metrů vyhrál po diskvalifikaci favorizovaného Nizozemce Svena Kramera senzačně Korejec I Sung-hun. Časem 12:58,55 minuty stanovil nový rekord her a ve Vancouveru získal druhou medaili po stříbru na poloviční trati. Druhý skončil Ivan Skobrev z Ruska, třetí místo obsadil Bob de Jong z Nizozemska. Bližší informace najdete na webu zoh.cz.

Jednadvacetiletému Korejci k překvapivému triumfu pomohla soupeřova začátečnická chyba. Kramer byl sice o více než čtyři sekundy rychlejší než I Sung-hun, v polovině závodu však zapomněl vystřídat dráhu a byl diskvalifikován. O své chybě se dozvěděl až od trenéra po průjezdu cílem, kdy se začal radovat, a euforii u něj vzápětí vystřídal vztek.

I Sung-hun si zlepšil o více než 22 sekund osobní rekord a oplatil Kramerovi porážku ze závodu na 5000 metrů, v němž skončil druhý.

Závod musel kvůli nevolnosti vynechat Enrico Fabris, který na hrách v Turíně získal dvě zlaté a jednu bronzovou medaili. Italský reprezentant prožívá nevydařené hry. V závodě na 5000 m skončil sedmý a na patnáctistovce, kde obhajoval zlato, dojel až desátý. Ve Vancouveru čeká Fabrise ještě závod družstev.

Výsledky rychlobrulsení mužů na 10 000 m
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články