Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Do finále v akrobatických skocích nepostoupil favorit Kušnir ani obhájce zlata

Vancouver - Finále olympijského závodu v akrobatických skocích na lyžích bude bez hlavních favoritů - Bělorusa Anton Kušnir i obhájce zlaté medaile z Turína Chan Siao-pcheng. Kvalifikaci vyhrál další Číňan Ťia Cung-jang, který je v osmnácti letech nejmladším účastníkem závodu. O medaile bude dvanáctka nejlepších bojovat ve čtvrtek.

Anton Kušnir
zdroj: ČTK/AP

Kušnir letos suverénně ovládl Světový pohár, v němž vyhrál čtyři ze šesti závod a ani jednou nechyběl na stupních vítězů. Ve Vancouveru však neuspěl a v kvalifikaci skončil patnáctý. Ještě hůře dopadl překvapivý vítěz z Turína Chan Siao-pcheng, který obsadil 21. místo. Čínský akrobat předloni bojoval se zdravotními problémy a chtěl ukončit kariéru, ale kvůli olympijské obhajobě se rozhodl pokračovat.

I bez něj bude mít Čína ve finále trojnásobné zastoupení, neboť vedle Ťia Cung-janga postoupili i Čchi Kuang-pchu a Liou Čung-čching. Tři závodníky má v bojích o medaile také domácí Kanada v čele s legendou Stevem Omischlem, kterému cenný kov z olympiády ve sbírce chybí. Ze čtvrtého místa postoupil i běloruský veterán Dmitrij Daščinskij, obhájce stříbra z Turína.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články