Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

V superkombinaci sjezdařů vládl Miller, Bank dojel sedmý

Whistler - Americký sjezdař Bode Miller vyhrál na olympiádě ve Vancouveru superkombinaci, přestože byl po sjezdu až sedmý. Nejlepší z Čechů Ondřej Bank skončil sedmý a o jedno místo zaostal za svým výsledkem z předchozích her v Turíně. Vedení v kombinaci po sjezdu neudržel Nor Aksel Lund Svindal, který nedokončil slalom. Další informace nabízí webový speciál zoh.cz.

Bank byl po úvodní sjezdařské části až šestnáctý, ale výborný výkon ve slalomu jej vynesl o devět příček výš, pomohlo mu i vypadnutí pěti soupeřů. Bank předvedl čtvrtý nejrychlejší slalom a od třetího místa, které obsadil Švýcar Silvan Zurbriggen, jej dělilo 0,87 vteřiny. Druhý skončil stejně jako v Turíně Ivica Kostelič z Chorvatska. 

Čtyřnásobný mistr světa Miller potvrdil svojí pozici zřejmě nejvšestrannějšího sjezdaře současnosti. Ve Vancouveru už bral bronz ze sjezdu, stříbro ze super G a dnes medailovou kolekci zkompletoval svým prvním olympijským zlatem v kariéře. Miller ještě může pomýšlet na úspěch ve slalomu.

Dnešní kombinace skončila pohromou pro závodníky, kteří měli závod nejlépe rozjetý po sjezdu. Úřadující mistr světa v této disciplíně Svindal slalom nedokončil a promarnil šanci na to, aby navázal na předchozí vancouverský triumf ze sjezdu a stříbro ze super G. Průběžně druhý, prakticky neznámý italský reprezentant Dominik Paris, ve slalomu zajel až 29. čas a spadl na 13. místo. Švýcar Carlo Janka neudržel třetí pozici a o jedno místo také klesl.



Útok na medailové pozice naopak předvedli lyžaři, kteří mají slalom v krvi. Zurbriggen si k bronzu pomohl z šestého místa, Kostelič figuroval po sjezdu až na devátém. A Miller poskočil ke zlatu ze sedmé pozice. Nejlepší jízda ve slalomu vynesla z patnáctého místa na páté Teda Ligetyho, přesto obhájce
vítězství z Turína myslel výš. Další z českých závodníků Kryštof Krýzl obsadil 17. místo.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články