Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Snowboardistce Pančochové jen těsně uteklo finále v U-rampě

Vancouver - Olympijské zlato v U-rampě vybojovala australská snowboardistka Torah Brightová před obhájkyní prvenství z Turína Hannah Teterovou a vítězkou ze Salt Lake City Kelly Clarkovou. Nadějná česká snowboardistka Šárka Pančochová sice v první semifinálové jízdě předvedla solidní výkon, nakonec ale skončila se 34,9 bodu čtrnáctá a do finálové dvanáctky těsně neproklouzla. Další informace ze zimní olympiády nabízí internetový speciál zoh.cz.

Česká reprezentantka z Uherského Brodu, která v této sezoně dokázala vyhrát závod Světového poháru v Kreischbergu, dostala v prvním semifinále o 6,8 bodu více než v druhé kvalifikační jízdě, která jí zajistila sedmnácté místo a těsný postup. Ve druhé semifinálové jízdě se snažila zajet ještě lépe a vybojovat si postup do bojů o medaile, jenže po dobrém výkonu upadla po dopadu po posledním skoku. Trik frontside 720 přitom neskočila ve Vancouveru čistě ani jednou. "To je k naštvání. Je to základní trik, který odjedu vždycky, a teď jsem ho nedala čtyřikrát," zlobila se na sebe Pančochová.

Jinak ale ze svého vystoupení na olympijských hrách žádnou velkou tragédii nedělala. "Já nikdy neberu nic moc vážně, všechno se musí brát s úsměvem. To platí ve sportu i v životě," vyprávěla Pančochová novinářům. Za čtyři roky v Soči by již chtěla opravdu bojovat o medaile. "Teď jezdím rampu druhým rokem a uteklo mi finále o dvě místa. Vím, že se můžu naučit úplně jiné triky a budu je mít všechny víc najeté," podotkla česká závodnice, která se věnuje všem snowboardovým disciplínám. I kvůli tomu jí možná utekla finálová účast, v tréninku se prý totiž U-rampě nevěnovala tak, jak by měla.

Finálový závod ovládla třiadvacetiletá Brightová, i když se jí první jízda nepovedla. V té druhé ale dostala za neobvyklé kombinace prvků excelentní známku 45,0 bodu a její soupeřky už na to nedokázaly zareagovat. Všech pět skoků provedla bezchybně a k triumfu ani nemusela zařadit dvojitý flip, který trénovala po celý rok. Tento prvek zatím předvádějí jen muži.

O medaile nemohla bojovat jedna z favoritek Queralt Castelletová. Dvacetiletá vlajkonoška španělské výpravy sice v kvalifikaci skončila třetí, ale v přípravě na finále měla těžký pád a na několik sekund upadla do bezvědomí. "Je v pořádku, ale závodit nemůže," vzkázal její kouč Dani Fernandez po vyšetření v nemocnici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články