Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vonnová se bojí, že jí zranění zabrání ve startu na hrách

Vancouver - Očekávané největší osobnosti sjezdařských soutěží ve Whistleru Lindsey Vonnové hrozí, že nebude moci na olympijských hrách startovat. Americká hvězda dnes přiznala, že si minulý týden poranila holeň a od té doby nestála na lyžích. "Možná nebudu moci soutěžit," řekla v dějišti her pětadvacetiletá Vonnová. Vítězka devíti závodů Světového poháru v sezoně a vedoucí žena průběžného pořadí seriálu si poranila holeň během předolympijské přípravy v Rakousku. Problémem jejího zranění je, že je velmi bolestivé.

"Můžu normálně chodit bez bolesti, ale když jsem si několikrát snažila nazout lyžařskou botu, bolelo to strašně," řekla Vonnová. "Prostě jsem si v hotelu nazula botu, mírně jsem se předklonila a byla to neuvěřitelná bolest. A teď mám jet sjezd v rychlosti přes 100 kilometrů za hodinu s mnoha tlaky působícími na holeň. Netuším, jestli to dokážu," řekla Američanka.



Vonnová byla před svým zraněním hlavní adeptkou na zisk zlata v rychlostních disciplínách a superkombinaci, bez šancí na medaile nebyla ani v obřím slalomu a slalomu speciál. "Chci, aby lidé věděli, co se děje, když se mi nebude dařit. Ale můžu vás ujistit, že udělám všechno, co se dá, abych i s tímhle zraněním lyžovala dobře," řekla Vonnová.

Zahajovacím závodem sjezdových lyžařek na hrách bude nedělní superkombinace. První oficiální trénink je na programu ve čtvrtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články