Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Snowboardistům chybí sníh, nemohou trénovat

Vancouver - Špatné sněhové podmínky v Cypress Mountain vážně zasáhly do tréninku českých snowboardistů před olympijskými hrami ve Vancouveru. Velký problém tak mají snowboardcrossaři Michal Novotný a David Bakeš, neboť jejich soutěže jsou na programu již 15. února. Trénovat musejí ve Whistleru, zhruba 130 kilometrů od Vancouveru, kde navíc není postavená snowboardcrossová trať.

"Kvůli špatným podmínkám a nedostatku sněhu nám zrušili plánované tréninky v trati. Takže zatím nic moc," hlásil z dějiště her kouč Marek Jelínek. "Tak kluci alespoň odjeli do Whistleru na sníh," uvedl.

Novotný čelí po zranění obou kotníků před Silvestrem dalšímu problému, neboť hovořil o tom, že se potřebuje před olympijským startem alespoň trochu rozjezdit v trati. V ní už nejel měsíc a půl. Bakeš se bude zvolna rozjíždět po lehkém zranění kolena, které si přivodil při tréninku na X-Games, kde kvůli tomu nakonec nestartoval.

Tým snowboardcrossařů se snaží najít na poslední chvíli středisko, kde by se dalo jezdit v trati. Nabízí se komplex Big White. "Na to bychom našli peníze a mohli tam tři dny jezdit, než nás pustí na olympijskou trať. Tak snad to dopadne," přál si kouč Jelínek.

Lépe je na tom devatenáctiletá freestylistka Šárka Pančochová, která má na trénink v U-rampě o tři dny více času. Navíc její zraněný loket je podle posledních zpráv relativně v pořádku a Pančochová závodí s ortézou v seriálu Dew Tour ve Vermontu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články