Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Španělští tenisté vyhráli potřetí Hopmanův pohár

Perth (Austrálie) – Potřetí v historii vyhráli Hopmanův pohár španělští tenisté. Tommy Robredo a Maria José Martínezová-Sánchezová dnes ve finále tradiční soutěže smíšených dvojic v australském Perthu zdolali 2:1 britský pár Tim Henman, Laura Robsonová. Zápas rozhodla závěrečná čtyřhra, v níž španělská dvojice zvítězila 7:6 a 7:5 poté, co v první sadě odvrátila tři setboly svých soupeřů. Britská dvojice přitom všechny předchozí mixy v Perthu vyhrála.

V úvodní dvouhře teprve patnáctiletá Robsonová překvapivě porazila ve dvou setech 26. hráčku světového žebříčku Martínezovou-Sánchezovou. Papírové předpoklady se však nepotvrdily ani v mužském duelu, v němž světová čtyřka Murray podlehl 6:1, 4:6 a 3:6 Robredovi. Ten vyhrál v Perthu všechny čtyři dvouhry.

"Když jsem s Andym prohrál první set 1:6, snažil jsem si hru hlavně užít, protože on hrál fantasticky. Měl jsem před očima ten diamantový míček pro vítěze a říkal si, že bych chtěl mít ještě jeden, tak jsem zabojoval," uvedl Robredo. Na výhře Hopmanova poháru se podílel již podruhé, vítězství si zopakoval po osmi letech, kdy se radoval spolu s Arantxou Sánchezovou-Vicariovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články