Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Záhrobská byla šestá ve slalomu v Lienzu

Lienz (Rakousko)/Bormio (Itálie) - Šárka Záhrobská skončila šestá ve slalomu Světového poháru v rakouském Lienzu. Po výhře v Aspenu dosáhla druhého nejlepšího výsledku v olympijské sezoně. Poprvé po návratu na svahy po zlomenině nohy vyhrála někdejší královna slalomu Marlies Schildová z Rakouska. Druhá byla Sandrine Aubertová z Francie a třetí Rakušanka Kathrin Zettellová. Slovinec Andrej Jerman se stal nečekaným vítězem sjezdu Světového poháru v Bormiu.

Letošní vicemistryně světa ve slalomu Záhrobská udělala v prvním kole dvě chyby a na devátém místě ztrácela 1,78 vteřiny na suverénní Schildovou. Ve druhé jízdě Záhrobská zvládla dobře první polovinu, ale ve druhé měla na rozbité trati problémy. Ještě více však strádaly některé soupeřky, takže si česká reprezentantka polepšila o tři pozice a o šesté místo se podělila s Chorvatkou Anou Jelušičovou. Druhá Češka na startu Eva Kurfürstová obsadila v 1. kole 31. místo, přičemž od třicítky a postupu do druhého kola ji dělila pouhá setina vteřiny.

V pořadí disciplíny přesto Záhrobská klesla o dvě příčky na čtvrtou. Před ní se v hodnocení dostaly Schildová i Aubertová.

Schildová rozhodla o své výhře brilantní jízdou z prvního kola, po kterém měla náskok před druhou Kathrin Zettelovou 1,02 vteřiny. "Poprvé jsem cítila, že jedu dobře," řekla Schildová, bývalá dvojnásobná vítězka hodnocení disciplíny v seriálu Světového poháru, která minulou sezonu vynechala kvůli zlomené levé noze.

Slovinec Jerman vyhrál sjezd v Bormiu

V této sezoně byl Jerman zatím nejlépe osmnáctý, ale na sjezdovce Stelvio jezdil skvěle už v trénincích a dnes trať prolétl v čase 2:00,32 minuty. Český reprezentant Petr Záhrobský ztratil na vítěze téměř pět vteřin a skončil na 45. pozici.

Druhý nejrychlejší čas zajel sice rakouský lyžař Mario Scheiber, jury jej ale nakonec diskvalifikovala kvůli porušení technických předpisů na botách. Na stříbrnou pozici se posunul Švýcar Didier Defago, třetí místo patří jednomu z favoritů, Michaelu Walchhoferovi z Rakouska.

Do čela celkového hodnocení seriálu se vrátil Švýcar Carlo Janka, jenž skončil jedenáctý. Dosavadní lídr Benjamin Raich sjezdy vynechává a nyní za Jankou zaostává o 12 bodů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články