Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Na úvod Turné čtyř můstků se představí všichni čtyři Češi

Oberstdorf (Německo) - Kompletní čtveřice českých skokanů na lyžích dnes nastoupí v úvodním závodu Turné čtyř můstků v Oberstdorfu. V pondělní kvalifikaci uspěli Jakub Janda, Jan Matura, Martin Cikl i Lukáš Hlava. Vítěz turné z roku 2006 Janda se v kvalifikaci blýskl šestým místem. V tradičním k.o. duelu se tak střetne s Ukrajincem Vitalijem Šumbarcem. Cikla v prvním kole čeká třetí muž průběžného pořadí Světového poháru Björn Einar Romören z Norska, Hlavu Emannuel Chedal z Francie a Maturu Fin Ville Larinto.

Nejtěžšího soupeře dostal Martin Cikl. Romören, norský skokan, je třetí v závodech v celkovém pořadí Světového poháru, ale je to jen člověk z masa a kostí a psychika hraje u těchto výborných závodníků velkou roli, takže pořád šance jsou," řekl trenér skokanské reprezentace David Jiroutek. "Další těžší bude Francouz Chedal, se kterým skáče Lukáš Hlava. Je to člověk, který na žádném závodu nezkazil skok," dodal Jiroutek.

Kouč skokanů dále připomněl výborný skok Jakuba Jandy, který tím pádem dostal slabšího soupeře. "Šumbarec je závodník, který letos skáče svou nejlepší sezonu," řekl Jiroutek. "Larinto, s nímž skáče Jan Matura, je nevyzpytatelný a přijel s docela slušnou formou, což potvrdil na včerejším tréninku," zakončil.

Je nám líto, video expirovalo.
Telefonát Davida Jiroutka
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články