Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trejbal vyrovnal svůj nejlepší výsledek ve slalomu

Alta Badia (Itálie) - Český lyžař Filip Trejbal skončil ve slalomu Světového poháru v italské Alta Badii na 14. příčce a vyrovnal svůj nejlepší výsledek v seriálu v kariéře. Pro druhé vítězství v sezoně si dojel Reinfried Herbst. Jednatřicetiletý Rakušan zopakoval triumf z úvodního slalomu sezony v Levi. Na druhém místě dnes za ním skončil Švýcar Silvan Zurbriggen, třetí byl úřadující mistr světa ve slalomu Manfred Pranger z Rakouska.

Trejbal za dobrým umístěním vykročil už v prvním kole, ve kterém skončil desátý. "Bylo to výborný. Cítil jsem se dobře, jízda mi vyšla bez chyby," řekl Trejbal. Ve druhé části závodu mu pak 14. místo vynesl 21. nejrychlejší čas. Bývalý juniorský mistr světa za Herbstem v konečném pořadí zaostal o dvě vteřiny a dvacet setin. Vyrovnal své dosavadní maximum v seriálu, které zaznamenal loni v Garmisch-Partenkirchenu. "Před závodem bych to bral, ale pomýšlel jsem trochu výš. Teď se chci hlavně dostat co nejrychleji domů, protože program byl náročný a potřebuju si odpočinout," dodal Trejbal.

Nedařilo se naopak Ondřeji Bankovi, který se v neděli blýskl 12. místem v obřím slalomu. V prvním kole obsadil 41. pozici a nepostoupil. Ještě hůř dopadl v úvodní části Kryštof Krýzl, který nezvládl jízdu v horní části sjezdovky a do cíle dojel se ztrátou téměř 13 vteřin.

Trať dnes činila potíže i několika favoritům. V prvním kole nedojel například slalomářský mistr světa z roku 2007 Mario Matt a nekvalifikoval se ani olympijský vítěz v kombinaci Američan Ted Ligety. Ve druhém kole pak chyboval olympijský šampion Benjamin Reich, jemuž po první části patřila třetí příčka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články