Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Na Strahově je pro závod Tour de Ski sněhu dostatek

Praha - Na Strahově začali organizátoři vyrábět sníh pro přípravu tratě na Ski Sprint Praha 2010, druhou etapu seriálu Světového poháru v běhu na lyžích Tour de Ski, který se bude konat v pondělí 4. ledna. Pořadatelům udělalo radost počasí, sněhu na závody mají dostatek. Pryč tak mohou být obavy, že vinou nepříznivých podmínek budou muset sáhnout k výrobě sněhu chemickou cestou, která by se výrazně prodražila.

"Už teď máme dost sněhu na závody, už si ho děláme do zásoby. Nechceme ho zbytečně vyrábět uměle, když tu nádherně stříkáme přírodní sníh," řekl výkonný ředitel organizačního výboru Oto Linhart.

Sprint volnou technikou se poběží mezi Strahovským a Rošického stadionem, a pokud by se nepodařilo sníh vyrobit přírodní cestou, organizátoři by ho museli připravit pomocí tekutého dusíku. Okruh má měřit 770 metrů, dohromady závodníky čeká 1255 metrů, neboť část trati poběží dvakrát. Celkové převýšení trati je 25 metrů.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Strahově se zasněžuje

Závody by měly začít v pondělí 4. ledna v 16:30 kvalifikací, finále jsou naplánována o dvě hodiny později. Závodníci se budou přemísťovat z Oberhofu, většina z nich dorazí 3. ledna. Sníh by měl vydržet v plné kvalitě i do následujících dní, kdy by měl posloužit veřejnosti a hlavně dětem pro zábavu.

Tour de Ski
zdroj: tour-de-ski.com
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články