Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Sdruženář Churavý klesl ze 3. místa na patnácté

Ramsau (Rakousko) - Sdruženář Pavel Churavý neudržel v běžecké části Světového poháru v Ramsau třetí místo po skoku a obsadil patnáctou pozici. Potřetí v sezoně zvítězil Francouz Jason Lamy Chappuis a upevnil si vedení v seriálu. Dnešní závod v Ramsau byl náhradou za zrušené soutěže v Harrachově. O body do SP se bude v tomto rakouském zimním středisku bojovat i v sobotu a v neděli.

Nejzkušenější český reprezentant Churavý sice vyrazil na desetikilometrovou trať jako třetí, ovšem mezi závodníky byly minimální rozdíly. Desátý muž SP z minulé sezony brzy svou pozici ztratil a zhruba po polovině běhu klesl na konec první desítky. Nakonec doběhl patnáctý, ovšem pouze 21,9 sekundy za vítězným Francouzem. Další tři Češi nebodovali.

Třiadvacetiletý Lamy Chappuis si přiblížil výhru tradičně skokem, v němž skončil druhý, a startoval sekundu před Churavým. Na rozdíl od něj se však pohyboval stále v čele a v závěru přespurtoval slavného domácího závodníka Felixe Gottwalda. Na třetí místo se skvělým běžeckým výkonem prosadil s číslem 43 Nor Magnus Moan.

Rakouský olympijský vítěz Gottwald tak dosáhl na první stupně vítězů po svém comebacku. Naposledy byl na pódiu v březnu 2007 v Oslu, kde shodou okolností nestačil také na Lamyho Chappuise.

Pavel Churavý
zdroj: ČTK
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články