Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Svindal vyhrál super-G ve Val Gardeně, Janka vede SP

Val Gardena (Itálie) - Norský sjezdař Aksel Lund Svindal se poprvé v olympijské sezoně radoval z prvenství. Úřadující vítěz Světového poháru vyhrál dnešní super-G ve Val Gardeně. O dvanáct setin pomalejší byl druhý Švýcar Carlo Janka a posunul se zpět do čela průběžného pořadí před Rakušana Benjamina Raicha, který skončil devátý. Třetí místo obsadil k radosti domácích Ital Patrick Staudacher. Američan Bode Miller skončil přes problémy s kotníkem pátý.

Svindal loni ve Val Gardeně "vyhořel", když dvakrát nebodoval. "To bylo hrozné, jel jsem strašně špatně," vzpomínal Nor. I proto se před letošními závody pečlivě věnoval výběru materiálu. "Hodně práce jsem udělal na skluzu a najednou to jde," uvedl Svindal, první norský vítěz na sjezdovce Saslong od triumfu Lasseho Kjuse v roce 2003.

Zpět do formy se dostal rovněž Janka. Švýcar po třech výhrách za sebou v Americe minulý týden třikrát nedojel ve Val d˙Isere. "Byl jsem trochu nervózní, i když jsem se snažil ty závody hodit za hlavu. Jsem rád, že jsem zase projel cílem a zajel dobře," řekl Janka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články