Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Björndalen si ve sprintu připsal 90. biatlonový triumf v kariéře

Hochfilzen (Rakousko) - Slavný Nor Ole Einar Björndalen vyhrál dnešní sprint Světového poháru na 10 km v Hochfilzenu a získal 90. biatlonový triumf v kariéře. Z pětice českých reprezentantů dosáhl v hustém sněžení na body pouze Jaroslav Soukup, jenž obsadil 22. místo. Pětatřicetiletý Björndalen vyhrál druhý sprint sezony, uspěl už minulý víkend v Östersundu. V rakouském zimním středisku byl biatlonový fenomén na střelnici bezchybný a porazil o 6,7 sekundy Rusa Nikolaje Kruglova.

Také další dvě místa patřila ruským závodníkům. Třetí byl s odstupem 10,1 sekundy Jevgenij Usťugov, Maxim Čudov byl tři a půl sekundy za ním čtvrtý. "Běžel jsem moc pomalu," poznamenal navzdory vítězství sebekriticky Björndalen. Uvědomoval si zřejmě, že by v případě čisté střelby všech svých rivalů nevyhrál. 

Nejlepší z Čechů Soukup chyboval jednou na druhé střelecké položce a po absolvování jednoho trestného okruhu ztratil na Björdalena 1:06,1. Jeden terč minuli také Tomáš Holubec a Michal Šlesingr, nicméně skončili na nebodovaných místech (50. a 56.). 

Navzdory dvěma trestným okruhům je předstihl v závěru startující Ondřej Moravec, jenž byl 47. Všichni čtyři budou mít šanci vylepšit své umístění v sobotní stíhačce, do níž se nekvalifikoval 99. Dostál.  

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články