Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Březina je na Kanadské brusli před volnými jízdami pátý

Kitchener (Kanada) – Český krasobruslař Michal Březina na Kanadské brusli, závodu seriálu Grand Prix, po krátkém programu drží pátou pozici. V pátečním vystoupení obdržel 71,92 bodu, a vylepšil si tak osobní rekord z Nagana, kde před dvěma týdny obsadil třetí místo. V Kanadě nyní bojuje o postup do prosincového finálového závodu Grand Prix, páté místo by mu k účasti v Tokiu nestačilo.

Michal Březina
zdroj: wikipedia.org autor: wikipedia.org

Devatenáctiletý český reprezentant a svěřenec trenérů Petra Starce a Karla Fajfra si v Kitcheneru opět posunul osobní bodové maximum v krátkém programu, když ve srovnání s Naganem utržil o 1,12 bodu více. Pokud by vydrželo současné pořadí závodu, do finále by se nedostal – stejně jako jeho slavnější krajan Tomáš Verner, loňský mistr Evropy.

Před dnešními volnými jízdami vede Američan Jeremy Abbott nad Japoncem Daisukem Takahašim, třetí místo si díky razantnímu zlepšení osobního rekordu nečekaně vyjel Denis Ten z Kazachstánu. Až za Březinou jsou například domácí vicemistr světa Patrick Chan nebo medailisté z letošního evropského šampionátu Samuel Contesti z Itálie a Belgičan Kevin van der Perren.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články