Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

MS juniorů v klasickém lyžování bude v roce 2013 hostit Liberec

Praha - Mistrovství světa juniorů v klasickém lyžování bude v roce 2013 hostit Liberec. Svaz lyžařů České republiky (SLČR) požádal o pořadatelství šampionátu nedávno při zasedání rady Mezinárodní lyžařské federace (FIS) v Curychu a s kandidaturou Liberce uspěl i proto, že neměl soupeře. Liberec pořádal letos v únoru mistrovství světa v klasickém lyžování, které však skončilo několika skandály a finanční ztrátou ve výši zhruba 81 milionů korun. "O juniorské mistrovství světa žádný extra zájem není, protože to je rozhodně akce úplně jiného charakteru a kalibru," prohlásil prezident SLČR Lukáš Sobotka.

I proto prý nehrozí finanční ztráta, jako tomu bylo u seniorského mistrovství. "Nepotřebujeme k tomu skoro vůbec žádný marketing, areály jsou hotové a moderní, takže žádná ztráta nehrozí," ujistil Sobotka. Liberecký seniorský šampionát včetně výstavby infrastruktury a sportovišť přišel na více než dvě miliardy z větší části ze státního rozpočtu.

Juniorský šampionát bude organizovat SLČR. "Ještě jsme to úplně neřešili, chceme to dělat my, možná ve spolupráci s někým dalším," prohlásil Sobotka. Ujistil však, že v organizačním výboru nebude nikdo z vedení kolem bývalé běžkyně na lyžích Kateřiny Neumannové, která šéfovala libereckému šampionátu seniorů.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články