Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Skikrosař Kraus je na sezonu připraven a těší se na olympiádu

Praha - Výjimečná sezona čeká skikrosaře Tomáše Krause. Jeho sport bude mít na olympijských hrách ve Vancouveru premiéru a dvojnásobný mistr světa a čtyřnásobný vítěz Světového poháru úspěchu v Kanadě podřídil všechno. S tréninkem začal o měsíc dřív v srpnu na sněhu v Argentině, má už vybrané lyže a servismana, který mu bude k dispozici. Věří, že letos nebudou problémy s výkladem pravidel, která loni někteří skikrosaři obešli a jezdili kvůli menšímu odporu větru v těsných sjezdařských kombinézách.

"Fyzicky jsem na tom lépe než loni, ale to ostatní určitě taky," chválil si Kraus letní přípravu. Sezona Světového poháru, jehož čtrnáct dílů v kariéře už dokázal vyhrát, začíná před Vánoci v Itálii. Hlavní blok závodů má v lednu, kdy se přesune zhruba měsíc před začátkem OH do zámoří a už tam zůstane i kvůli extrémním hrám X-Games.

Před olympiádou se nechce šetřit, aby to nevypadalo, že má letos horší formu, ale nechce ani suverénně vítězit, aby mu vydržela výkonnost až do Vancouveru. "Budu se snažit to vybalancovat," prohlásil. Cítí, že se jedná o výjimečnou sezonu, ale říká: "Nezblázním se a odjedu to, na co jsem zvyklý. Jsem v pohodě." V posledních týdnech mu přípravu trochu narušilo špatné počasí v Rakousku. "Ale jinak jde vše podle plánu," ujistil.

Loni absolvoval na olympijské sjezdovce generálku a skončil čtvrtý. "Ale trať mi celkem sedí," prohlásil. Je však jasné, že Kanaďani využijí domácí prostředí a postaví trať, která jim bude vyhovovat. "Mohou postavit vedle identický start a trénovat," mínil.


    
V 35 letech patří mezi skikrosaři k nejstarším, ale zatím to neřeší a fyzicky nestrádá. Vancouver však může být jeho jedinou olympijskou šancí. Těžko říct, jestli vydrží ještě další čtyři roky. "Nad tím nepřemýšlím, konec nechystám a rozhodně to není moje poslední sezona," prohlásil Kraus.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články