Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Krasobruslař Březina skončil při premiéře v Grand Prix třetí

Nagano (Japonsko) - Devatenáctiletý český krasobruslař Michal Březina obsadil při svém premiérovém startu v závodu seriálu Grand Prix v Naganu třetí místo. Juniorský vicemistr světa si vylepšil osobní maximum téměř o 13 bodů. Předčili ho jen vítězný Francouz Brian Joubert a druhý Američan Johnny Weir.

Březina byl přitom po pátečním krátkém programu až šestý, ale v dnešních volných jízdách ho porazil jen mistr Evropy a bývalý světový šampion Joubert. Za celkově druhým Weirem zaostal český reprezentant jen o 22 setin bodu. Až za brněnským krasobruslařem skončili například domácí favorit Daisuke Takahaši, Američan Jeremy Abbott, Březinův přemožitel z MSJ Adam Rippon nebo Rus Arťom Borodulin.

V obou částech soutěže si svěřenec trenérů Petra Starce a Karla Fajfra vylepšil osobní maxima z letošního juniorského MS. V krátkém programu se zlepšil o bod, ve volné jízdě bezmála o dvanáct, jeho nový rekordní součet tak nyní činí 217,48 bodu. Před odletem do Japonska přitom Březina mluvil o tom, že by rád získal alespoň 200 bodů.

Březina se vedle Vernera objeví na olympiádě

Závody v Naganu byly pro Březinu, jenž vstoupil do nové sezony s novými programy na hudbu ze 40. a 50. let, třetím startem v ročníku. Na Nebelhorn Trophy v Oberstdorfu byl třetí, ve Finlandia Trophy skončil čtvrtý, nyní se však poprvé utkal s absolutní špičkou. Společně s Tomášem Vernerem by měl Březina startovat na olympijských hrách ve Vancouveru. V Naganu soutěží také taneční pár Lucie Myslivečková, Matěj Novák. České dvojici patří před nedělními volnými tanci osmé místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články