Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Pechsteinová smí trénovat, trest za doping ale platí dál

Lausanne (Švýcarsko) - Pětinásobná olympijská vítězka v rychlobruslení a velká soupeřka Martiny Sáblíkové Němka Claudia Pechsteinová může opět trénovat. Dvouletý zákaz startu za doping však zatím platí dál. Rozhodla o tom Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) v Lausanne. Pechsteinová dostala v červenci dvouletý trest kvůli podezřelým výsledkům krevních testů, ačkoli nikdy nebyla v jejím těle nalezena zakázaná látka. Jakékoli podvádění však popírá a proti zákazu činnosti se odvolala k CAS.

Arbitráž se na svém jednání nezabývala samotným proviněním Pechsteinové, ale rozhodovala jen o tom, zda rychlobruslařka může alespoň oficiálně trénovat s ostatními. Pro přípravu na hry ve Vancouveru dala sedmatřicetileté Němce zelenou, ale zda se Pechsteinová na olympijském oválu skutečně objeví, o tom bude sportovní soud teprve jednat.

Jeho výrok v kauze Pechsteinové je ve sportovních kruzích očekáván s velkým napětím. Soud totiž rozhodne, zda budou moci být krevní profily sportovců využity v boji proti dopingu. Předseda Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge doufá, že tato testovací metoda bude po rozhodnutí CAS nenapadnutelná.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články