Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Harrachov se jako jediný uchází o MS v letech na lyžích 2014

Praha - Po dvanácti letech a počtvrté v historii se s největší pravděpodobností bude bojovat na harrachovském mamutím můstku o tituly na mistrovství světa v letech na lyžích. Na základě oficiální zprávy Mezinárodní lyžařské federace (FIS) je Harrachov jediným uchazečem o pořádání šampionátu v roce 2014. Volby se uskuteční za rok, 3. června 2010 v Turecku. Do 1. září tohoto roku musejí organizátoři připravit projekt MS na základě požadavků FIS, které obsahují detaily ohledně sportovní organizace, ubytování, přepravy, bezpečnosti, logistiky či ochrany životního prostředí.

O MS v letech se mamutí můstek pod Čertovou horou ucházel již pro rok 2012, ale volby v Kapském městě loni vyhrál norský Vikersund.

Nejvíce zájemců se do uzávěrky 30. dubna přihlásilo o šampionát klasiků. V roce 2015 má zájem mistrovství běžců, skokanů a sdruženářů pořádat Falun, Lahti, Oberstdorf a Zakopané. Tři kandidáty má MS alpských lyžařů 2015 - Cortinu d'Ampezzo, Svatý Mořic a Vail, což jsou neúspěšní kandidáti pro rok 2013, a světové klání v akrobatickém lyžování a snowboardingu chce dohromady hostit Kreischberg.

"Jsem potěšen, že přes současné ekonomické klima máme dostatek kandidátů," uvedl prezident FIS Gian Franco Kasper.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články