Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

U skokanů na lyžích končí Rakušan Schallert

Praha - Český skok na lyžích si musí hledat nového trenéra. U českého týmu totiž po sezoně skončil rakouský kouč Richard Schallert. Rakouský odborník vedl reprezentaci jako hlavní kouč od roku 2006 a letos ji na světovém šampionátu dovedl k pátému místu v týmové soutěži. V rozhovoru pro server idnes.cz uvedl, že se k tomuto rozhodnutí odhodlal už dříve než při posledních závodech v Planici.

Na olympiádě ve Vancouveru tak povede tým jiný kouč. "Tenhle rok jsem měl někdy pocit, že by chlapci mohli být lepší, ale že jsou věci, které nefungují, jak by měly nebo mohly. Moje budoucnost nebude spojena s českým týmem. Ovšem nechci prát špinavé prádlo," uvedl čtyřiačtyřicetiletý Schallert.

Jako jeden z důvodů, proč neprodloužil smlouvu, je i fakt, že neumí Česky. "Nezachytím všechno, co se děje v pozadí. O hodně věcech nevím, nebo se je dozvím až později," uznal Schallert, který také potvrdil, že jeho tréninkové metody seděly spíše na mladší závodníky, než jsou například Jakub Janda s Janem Maturou.

Situaci s hledáním nového kouče pro olympijskou sezonu může komplikovat i fakt, že se bude volit na konci dubna vedení úseku skoku. V jeho čele stojí nyní Leoš Škoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články