Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Klasifikaci obřího slalomu vyhrála Finka Poutiainenová

Aare (Švédsko) - Finská lyžařka Tanja Poutiainenová získala poslední glóbus sezony za hodnocení obřího slalomu Světového poháru. V dnešním finále seriálu v Aare skončila druhá za vítěznou Tinou Mazeovou a sesadila z čela hodnocení průběžně vedoucí Kathrin Zettelovou z Rakouska. Česká reprezentantka Šárka Záhrobská se se sezonou rozloučila 22. místem, za něž se ve finále body neudělovaly.

Vítězka malého křišťálového glóbu za obří slalom Tanja Poutiainenová
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Mazeová vyhrála poslední ženský závod ročníku s velkým náskokem 1,12 sekundy před Poutiainenovou, pro niž mělo druhé místo cenu zlata. Díky němu totiž potřetí v kariéře získala malý glóbus za hodnocení disciplín SP, přičemž Zettelovou porazila těsně o sedm bodů. Rakouská mistryně světa v superkombinaci závěrečný závod nezvládla a obsadila až osmou pozici.

Sedmadvacetiletá Poutiainenová přidala dnešní glóbus ke svým dvěma ze sezony 2004/05, které získala za celkové hodnocení slalomu a obřího slalomu. Druhá nejlepší slalomářka této sezony Záhrobská, která v pátek obsadila v Aare ve své parádní disciplíně třetí místo, se dnes o šanci na body připravila už v prvním kole. V horní části trati totiž chybovala, téměř se zastavila a patřila jí až 22. příčka. Svou pozici už v druhém kole nevylepšila, přičemž za patnáctou, poslední bodovanou pozicí zaostala o více než sekundu.

Čtyřiadvacetiletá Záhrobská tak obsadila v celkovém hodnocení SP dvanácté místo ze ziskem 582 bodů. Velký glóbus si již dříve zajistila Američanka Lindsey Vonnová, jež dnes v prvním kole upadla a závod nedokončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články