Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Češi ve štafetě propadli, titul obhájili Norové

Liberec - Čeští běžci na lyžích nepotvrdili ve štafetě na mistrovství světa v Liberci medailové ambice a skončili hluboko v poli poražených na dvanáctém místě. Kvarteto Martin Jakš, Lukáš Bauer, Jiří Magál a Martin Koukal porazilo jen Američany, týmy Austrálie a Británie dnešní závod nedokončily. Titul obhájili Norové poté, co vyhlášený finišman Petter Northug v závěru přespurtoval Němce Axela Teichmanna. Bronz získali Finové.

Domácí reprezentanti ztratili šanci na úspěch hned v úvodu závodu na 4x10 kilometrů, neboť Jakš se udržel v hlavní skupině jen dva kilometry. Potom začal ztrácet a jeho manko na nejlepšího dramaticky narůstalo. Po třech kilometrech už jezdil na dvanácté pozici a na první místo měl překvapivou ztrátu 17 sekund. Jeho odstup na špici závodu se navíc stále zvyšoval a Bauerovi předával štafetu se ztrátou dvou minut a 20 sekund, která se téměř nedala dojet.

Pole roztrhal Kanaďan Devon Kershaw, který si přivezl na prvním úseku v zádech pouze Němce Jense Filbricha, ostatní favorité včetně Norů a Finů nečekaně ztráceli.





Čelo závodu se promíchalo a na třetím úseku ujeli všem ostatním Němci a Finové. Favorizovaní Norové sice ztráceli 20 sekund, ale skvělý výkon Toe Ruuda Hofstada na třetím úseku a hlavně finišmana Northuga závod rozhodl. Vítěz skiatlonu posledního člena německé štafety Teichmanna dojel a ve finále ho podle očekávání hravě předstihl.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články