Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Cikl a Kožíšek nebudou skákat na středním můstku

Liberec – Čeští skokani Martin Cikl a Čestmír Kožíšek se nepředstaví při probíhajícím mistrovství světa na libereckém středním můstku. Do sobotního závodu nominoval trenér Richard Schallert Romana Koudelku, Jakuba Jandu, Lukáše Hlavu a Ondřeje Vaculíka. Do kvalifikace nastoupí zřejmě zítra dopoledne, dnes odpoledne se neuskuteční, protože v té době budou na můstku sdruženáři. Závod začne v sobotu v 16 hodin.

Skoky na lyžích
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Čestmír Kožíšek, který měl naději na nominaci do týmu pro MS, nakonec o víkendu pojede na závod Kontinentálního poháru. Martin Cikl má stále naději, že se dostane do mistrovské reprezentace, protože trenér Schallert nevyloučil, že ho zařádí do výběru pro velký můstek.

Skokani si nic nedělali z toho, že do jejich programu hned na startu šampionátu výrazně zasáhly vrtochy počasí, ve čtvrtek přišli o trénink dnes se ani neobjeví v kvalifikaci. Místo ní si na Ještědu dnes od 18:00 jenom naposledy zatrénují.

"Pro mě je to spíš výhoda. Aspoň se nebudu stresovat už dnes, ale až v sobotu," řekl Koudelka. Ani nejzkušenější člen týmu Janda s přesuny v programovém schématu problém nemá. "Ani to moc nevnímám. Už jsem si zvykl na to, že podobné věci se v našem sportu stávají. Nedávno v Klingenthalu jsme třeba pět hodin seděli nahoře na můstku, a když se zdálo, že se závod zruší, tak se počasí vybralo a šli jsme skákat," vykládal nevzrušeně vítěz Světového poháru a Turné čtyř můstků z roku 2006.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články