Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sněhu v Liberci je víc, než dost. Organizátoři jej musejí i odvážet.

Liberec - Loni sníh v Liberci zoufale chyběl, teď je ho naopak moc. Osmačtyřicet hodin před začátkem libereckého šampionátu tak mají jeho pořadatelé nejvíc práce. Za minulé dva dny napadlo přes půl metru bílé pokrývky, což dělá potíže nejen při úpravě mistrovských areálů, ale i v samotném centru města. Nastoupit proto musely speciální úklidové čety.

Pořadatelé mistrovství světa v klasickém lyžování nastříkali pomocí sněžných děl do zásoby více než 150 000 metrů krychlových sněhu, teď ho mají i s přírodním víc, než by chtěli.

Nejhorší situace je v areálu na Ještědu, který je velice úzký. Nákladní vozy tak musely několik tun sněhu odvézt, aby se do ještědského areálu mohli návštěvníci vůbec dostat. Sníh se odvážel i z Vesce, kde je však situace o něco klidnější.

Technické služby zřídily také speciální úklidové čety, které několikrát denně zbavují od sněhu centrum města, aby zůstaly průchodné nejen sportovní areály, ale i samotný střed Liberce, kde se také očekává velké množství lidí.

Podle policistů je doprava největším strašákem šampionátu - kvůli mistrovství je totiž uzavřena čtvrtina města. Policie proto vyčlenila 300 policistů, kteří budou v případě sněhové kalamity připraveni vyhlásit i zákaz vjezdu kamionů do města, aby hlavní příjezdové tahy zůstaly průjezdné.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články