Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Švédští biatlonisté možná nepojedou do Ruska – někdo jim vyhrožuje

Pchjongčchang (Korea) – Švédským biatlonistům přišly během mistrovství světa v korejském Pchjongčchangu výhružné e-maily. Dorazily údajně z Ruska a švédským lyžařům podle nich hrozí smrt. Severská výprava proto zvažuje, že nepojede na závěrečný závod Světového poháru do ruského Chanty Mansijsku, nedostane-li bezpečnostní záruky od pořadatelů. Událost souvisí s prokázaným dopingem tří ruských biatlonistů, které právě Švédové veřejně odsoudili.

Biatlonisté v cíli
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Naši sportovci mají strach," uvedl trenér švédských biatlonistů Wolfgang Pichler s tím, že již požádal Mezinárodní biatlonovou unii (IBU) o bezpečnostní záruky pro švédskou výpravu během závěrečného závodu SP. "Jinak bychom tam ani nemohli odletět. A my chceme, neboť máme v hodnocení v SP několik nadějných biatlonistů. Ale bezpečnost je přednější," řekl trenér.

Pichler dodal, že jej v neděli kvůli dopingové aféře dokonce napadl jeden z ruských funkcionářů.

Prezident IBU Anders Besseberg litoval nastalé situace a slíbil, že vedení unie bude kauzu řešit na svém pátečním zasedání. "Bereme to velmi vážně," upozornil norský funkcionář.

Světový šampionát v Pchjongčchangu tak zasáhla další ze série špatných zpráv. Vše odstartoval dopingový skandál tří ruských reprezentantů, kteří byli suspendováni a už se vrátili domů. Organizátory trápí problémy s oblevou a akutním nedostatkem sněhu, nedělní stíhačka mužů navíc skončila fiaskem jury a trojnásobnou změnou konečných výsledků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články