Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nikola Sudová skončila v Aare dvanáctá

Aare (Švédsko) – Rakušanka Margarita Marblerová vyhrála závod Světového poháru v jízdě v boulích ve švédském Aare. V průběžném pořadí se dostala na třetí místo před českou lyžařku Nikolu Sudovou, která skončila dvanáctá. Sudová nyní figuruje na pátém místě žebříčku SP, protože ji předstihla také Japonka Aiko Uemuraová, jež skončila dnes třetí. Spolu s Marblerovou a Uemuraovou vystoupila dnes na stupně vítězů druhá Kanaďanka Heilová. Závod mužů v Aare vyhrál lídr Světového poháru Kanaďan Bilodeau a na stupně vítězů ho doprovodili jeho krajané Rousseau a Marquis.

Nikola Sudová

Sudová začala v Aare slibně a v kvalifikaci byla druhá. Konečné dvanácté místo je pro vicemistryni světa z roku 2005 nejhorším výsledkem za téměř dva roky. V březnu roku 2007 byla v norském Vossu šestnáctá.

Sezoně dál vládne Američanka Hannah Kearneyová, která v Aare skončila čtvrtá. První tři body do Světového poháru v kariéře získala teprve šestnáctiletá Tereza Vaculíková, když skončila na 28. místě.

V sobotu absolvují akrobatické lyžařky v Aare paralelní jízdu v boulích, v níž Sudová obhajuje druhé místo z minulého roku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články