Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Závod družstev na MS ve sjezdovém lyžování byl zrušen

Val d'Isere (Francie) - Závod družstev na mistrovství světa ve sjezdovém lyžování ve francouzském Val d'Isere se dnes neuskuteční. Organizátoři oznámili, že kvůli přívalům nového sněhu nemohou připravit tratě pro super-G a slalom, dokonce hrozilo i nebezpečí lavin.

Závod byl zrušen bez náhrady, protože v nabitém programu šampionátu pro přeložení není prostor. V historii mistrovství světa je to teprve podruhé, co odpadla některá z plánovaných disciplín. K jedinému předchozímu případu došlo v roce 1993 v japonské Morioce, kdy se nejelo mužské super-G. 

Ve Val d'Isere jsou vzhledem k nepříznivé předpovědi i na nejbližší dny v ohrožení i poslední čtyři závody šampionátu - slalom a obří slalom mužů a žen.

Soutěž družstev měla být teprve potřetí v historii

O zrušení závodu se kvůli nepříznivému počasí mluvilo už od pondělí. Na obávané sjezdovce Bellevarde napadlo od začátku týdne několik desítek centimetrů nového sněhu, foukal vítr o rychlosti až 160 km/h a pořadatelé čekali na rozhodnutí lavinové hlídky, zda jim dovolí připravit sjezdovky. 

Soutěž družstev, ve které v super-G a slalomu závodí za jeden tým vždy dva muži a dvě ženy, se měla na mistrovství světa uskutečnit teprve potřetí v historii. Ve Val d'Isere se do ní přihlásilo devět reprezentací. Český tým mezi nimi nebyl, protože hned čtyři jeho závodníci jsou zranění.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články