Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Sjezd pro superkombinaci na MS vyhrál Svindal

Val d'Isere – O titul mistra světa v lyžařské superkombinace se zřejmě rozhodne mezi Norem Aksel-Lundem Svindalem a Američanem Bodem Millerem. V úvodním sjezdu zvládl náročnou trať nejlépe Svindal, Miller ale zaostal pouze u čtyři setiny sekundy. Téměř o sekundu déle než vítězný Nor strávil na sjezdovce třetí Francouz Adrien Theaux.

Bode Miller
zdroj: AP autor: Alessandro Trovati

Na dvanáctém místě je po prvním kole superkombinace český reprezentant Kryštof Krýzl, který dojel se ztrátou dvou sekund. Jako dobrý slalomář má šanci se posunout do nejlepší desítky.

Naopak druhý český reprezentant Petr Záhrobský ztratil ve sjezdu šanci na dobrý výsledek. V jedné z posledních zatáček před cílovou rovinkou zahranil a téměř se zastavil. V cíli zaostal o více než šest sekund, což stačilo až na 42. příčku ze 49 startujících. Následně se rozhodl, že do slalomu již nenastoupí. Odstoupil také mistr světa ve sjezdu John Kucera, kterému patřilo v superkombinaci až 31. místo.

V boji o zlatou medaili se drží i domácí favorit Jean-Baptiste Grange. Aktuálně nejlepší slalomář Světového poháru ztrácí na čtvrtém místě na Svindala 1,1 sekundy.

Slalom superkombinace mužů na MS v alpském lyžování začne ve 14 hodin. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články