Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Praze se opět pojede adrenalinový závod Red Bull Crashed Ice

Praha - Milovníci adrenalinových sportů si podruhé v historii v Praze poměří síly na bruslích v ledovém korytě. Na Vyšehradě se dnes od 17 hodin uskuteční další klání seriálu Red Bull Crashed Ice, v němž bude 120 nadšenců bojovat o hlavní cenu, kterou je osobní automobil. Na startu nebude chybět ani čtveřice žen.

Praha zažila stejnou akci již v roce 2005. Dějištěm Red Bull Crashed Ice byly tehdy Hradčany. "Nyní jsme hledali novou lokalitu. Samozřejmě, že respektujeme, že Vyšehrad je národní památka a pietní místo. Vše jsme upravovali podle toho a na vše máme povolení," řekl jeden z pořadatelů Ivan Krákora.

Pro závodníky je připravena 365 metrů dlouhá a v průměru pět metrů široká trať se startovní rampou pod úhlem 30 stupňů na začátku. Zpestřena bude dvanácti různými překážkami, nejčastěji skoky. Na závod bude dohlížet i rozhodčí a všichni závodníci startují v kompletní hokejové výzbroji.


Českou jedničkou této netradiční disciplíny je Lukáš Fiala, jenž se účastní i závodů v zahraničí. Startoval například na nedávném závodě v Québeku, který sledovalo přes sto tisíc lidí. Podle Fialy je ideálním účastníkem závodu dobrý lyžař a bruslař zároveň. "Musí to mít v hlavě srovnané a přemýšlet. Sice to vypadá, že vyhraje ten, kdo je největší šílenec a neupadne, ale je potřeba jet s rozvahou a přemýšlet například nad tím, kde koho zkusit předjet," podotkl závodník.

Nebudou chybět ani exhibice

Pořadatelé připravili pro diváky i několik exhibičních závodů. Sjezd v ledovém korytě si tak vyzkouší například hokejisté Martin Straka, Petr Nedvěd a Richard Žemlička. Mezi celebritami budou závodit Aleš Valenta, Martin Dejdar či Dominik Hašek. "Nikdy jsem nic podobného nezkusil, takže by to mohla být docela zajímavá zkušenost," tvrdí legendární hokejový brankář. Na startu nebude chybět ani čtveřice žen, z nichž nejmladší je teprve osmnáct let.

Závod Red Bull Crashed Ice
zdroj: redbullcrashedice.cz autor: Stefan Aufschnaiter
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články