Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Náročné sjezdovky na MS čelí kritice, závodu týmů hrozí bojkot

Val d'Isere (Francie) - Z mistrovství světa sjezdařů ve Val d'Isere by mohl vypadnout středeční závod smíšených družstev. Podle některých účastníků je sjezdovka pro superobří slalom příliš zledovatělá a nebezpečná a trenéři ženských týmů po dnešní schůzce pohrozili, že své svěřenkyně na trať nepustí. Oznámili to po prohlídce trati, na které se pojede také sjezd mužů.

"Všichni jsme se po tréninku mužů vydali na trať a shodli se, že si nemůžeme vzít zodpovědnost za to, aby tu holky jely super-G," prohlásil trenér kanadských lyžařek Patrick Riml. "Pokud se soutěž týmů pojede na tomhle kopci, odstoupíme z ní," uvedl.

Organizátoři čelí kritice kvůli tomu, že část Face de Bellevard kropí, aby se na ní vytvořil led. "Závodnicím to nedělá dobrou reklamu. Jsem tu kvůli lyžování a ne bruslení," řekl kouč Rakušanek Herbert Mandl.

Ředitel závodů FIS Atle Skaardal vzal námitky na vědomí a chce najít řešení. "Pár dnů to budeme sledovat a pak uvidíme," uvedl bývalý norský lyžař. Sjezdovka Face de Bellevard má hostit i ženský obří slalom a slalom.

Výhrady mají lyžaři i ke sjezdovce Tete de Solaise, na níž úterní superobří slalom dokončila jen třetina závodnic. Ve středečním tréninku na sjezd si pak vážně zranila koleno Švédka Jessica Lindellová-Vikarbyová a favorizovaná Němka Maria Rieschová skončila v nemocnici. Dnes zase upadla Nadia Fanchiniová a italský tým v pátek rozhodne, zda ji pošle s bolavým kolenem na vyšetření magnetickou rezonancí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články