Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Bauer dobral antibiotika a zahájil závěrečnou fázi přípravy na MS

Praha - Nejlepší český běžec na lyžích Lukáš Bauer začal po onemocnění a týdenním klidu se závěrečnou fází přípravy na domácí mistrovství světa v Liberci. Navzdory skluzu v tréninku a ne stoprocentnímu zdravotnímu stavu zatím loňský vítěz Světového poháru neuvažuje o tom, že by změnil svůj naplánovaný program na domácím šampionátu.

Bauerovy zdravotní problémy začaly po jeho nejlepším výsledku v sezoně, jímž bylo 24. ledna vítězství na klasické patnáctce v závodě SP v Otepää. Následně měl potřetí v sezoně nález na průduškách a do minulého pátku bral antibiotika. 

Ačkoli Bauer stále pokašlává a není stoprocentně v pořádku, s povolením lékařů začal s tréninkem. "Na sto procent v pořádku bych třeba byl až za 14 dnů nebo déle, ale to si s ohledem na šampionát nemůžeme dovolit. Pokud jen pokašlávám a není většinová šance, že organismus utrpí s výhledem do budoucna, tak jsme se rozhodli do toho jít," uvedla největší česká medailová naděje pro domácí MS.


Bauerovi by měl trénink pomoci v tom, že si zvýšeným vydechováním vyčistí průdušky. "Má silnější léky, které posilní preventivní léčbu astmatu. Jeho problémem jsou v současné době zahleněné dýchací cesty a průdušky, takže mu pohyb může pomoci, že to odkašle," uvedl reprezentační lékař Martin Koldovský. 

Vítěz loňské Tour de Ski Bauer se podle svých slov cítí normálně. "Ve formě je třeba být od 20. února, kdy se jede klasická patnáctka. Do té doby budu pracovat. A aby se mi v klidu lyžovalo, to je záležitost dvou tří dnů," uvedl jednatřicetiletý běžkař, jenž vedle své parádní trati 15 km klasicky hodlá na tratích ve Vesci startovat ve štafetě, skiatlonu a možná i v maratonu na 50 km.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články