Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Rieschová si v tréninku na sjezd zranila koleno

Val d'Isere (Francie) - Německá lyžařka Maria Rieschová měla v tréninku na sjezd na mistrovství světa ve Val d'Isére těžký pád. Nejlepší slalomářka sezony a druhá žena celkového pořadí Světového poháru má naraženou páteř a týmový lékař má podezření na natržení vnitřního vazu v levém kolenu. Jedna z favoritek šampionátu si navíc potloukla obličej.

Maria Rieschová
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Čtyřiadvacetiletá Rieschová na náročné sjezdovce neudržela rovnováhu při dopadu po skoku a skončila v ochranné síti. Po pádu se postavila na lyže a dojela do cílového prostoru, kde se rozplakala. Osmá žena z úterního superobřího slalomu měla v obličeji odřeniny a oteklý ret.

"Nedá se říct, jak se to vyvine," uvedl mluvčí Německého lyžařského svazu k prognózám dalšího startu Rieschové na MS. Vítězka čtyř slalomů v sezoně, která patří k velkým kandidátkám na zisk medaile v páteční superkombinaci, jela do nemocnice na rentgen.

Hlavní disciplína Rieschové slalom, v němž bude obhajovat zlatou medaili Šárka Záhrobská, je na programu v sobotu 14. února.

Dnešní první trénink na páteční kombinaci a nedělní sjezd vyhrála Britka Chemmy Alcottová před Švýcarkou Larou Gutovou a Nadiou Fanchiniovou z Itálie. Záhrobská zajela 36. čas, Klára Křížová 38. a Lucie Hrstková pětačtyřicátý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články