Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Český lyžař Bauer není na billboardech pro MS v Liberci

Praha - Hvězda českého běhu na lyžích Lukáš Bauer není tváří mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci. Přitom je to největší česká naděje na medaili. Internetový server www.tyden.cz poukázal na to, že naopak na billboardech propagujících blížící se šampionát jsou skokan na lyžích Jakub Janda a další běžec Martin Koukal, kteří jsou zároveň členy marketingového týmu Kateřiny Neumannové, jemuž pomáhá firma Josefa Jindry. Neumannová je prezidentkou organizačního výboru šampionátu, její přítel Jindra je jejím oficiálním poradcem.

Lukáš Bauer
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Ano, ti sportovci, co jsou na billboardech, jsou zároveň sportovci z týmu Kateřiny Neumannové," řekl serveru mluvčí pořadatelů Zdeněk Soudný. "Při hledání tváří šampionátu jsme zvolili cestu nejmenšího odporu, navíc oba propagují šampionát bezplatně," dodal. Janda je bývalým vítězem Světového poháru, Koukal někdejším mistrem světa v běhu na 50 km volnou technikou.

V e-mailu zaslaném ČTK poté Soudný vysvětlil, že Koukal a Janda jsou jediní současní aktivní reprezentanti, kteří mají medaile ze světových šampionátů. "Je proto logické, že na mistrovství zvou ti, kteří již sami uspěli," uvedl mluvčí MS.

Mistr světa z roku 2003 Koukal i Janda, jenž získal na MS o dva roky později stříbrnou a bronzovou medaili, podle něho navíc souhlasili okamžitě. "Bez nároku na odměnu nebo bez vyhlídky na dlouhá marketingová vyjednávání, což také bylo při výběru a rozhodování důležité," zdůraznil Soudný.

Bauer však loni vyhrál Tour de Ski i celé hodnocení Světového poháru. Byl také třetí v anketě Sportovec roku 2008, před třemi lety získal v Turíně stříbrnou olympijskou medaili. "I mě překvapuje, že Lukáš na plakátech není. Mluvil jsem o tom s panem Jindrou a slečnou Neumannovou, ti mi řekli, že nemají zájem," řekl podle Týdne Bauerův manažer Martin Müller. "My bychom za to žádné peníze také nechtěli," dodal.

Neumannová prohlásila, že od začátku nechtěla, aby byl někdo tváří šampionátu. "Bála jsem se, že může onemocnět a potom na šampionátu nebude startovat. To znám ostatně ze své vlastní zkušenosti," podotkla. "Navíc nešlo o propagaci sportovce, ale o navození atmosféry. Chtěli jsme někoho, kdo bude mít emotivní gesta, jako je tomu například u Martina Koukala, ze kterého je vidět nadšení a pravé lyžařské fandovství," dodala Neumannová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články