Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvacátý Krýzl skončil ve slalomu v Kitzbühelu, vyhrál Lizeroux

Kitzbühel (Rakousko) - Český lyžař Kryštof Krýzl obsadil dvacátou příčku ve slalomu v Kitzbühelu. Na obtížné trati si při vypadnutí řady favoritů připsal první body do letošního Světového poháru v této disciplíně. Z vítězství se radoval Francouz Julien Lizeroux, kombinaci se sobotním sjezdem vyhrál Švýcar Silvan Zurbriggen.

Kryštof Krýzl
zdroj: AP autor: THOMAS KIENZLE

Nejrychleji sjel první kolo Rakušan Reinfried Herbst a když vyrážel na start druhé jízdy, měl před Lizerouxem náskok téměř dvě sekundy. Stejně jako krajané Benjamin Raich, Mario Matt či Manfred Pranger do cíle nedojel.

Francouzský triumf korunoval druhý Jean-Baptiste Grange a pojistil si vedení v hodnocení slalomu a dostal se i do čela celkového pořadí SP. 

Další čeští reprezentanti Filip Trejbal ani Martin Vráblík první kolo nedokončili. Mezi brankami úvodní části zhasly naděje i loňského vítěze Bodeho Millera i vítěze sobotního sjezdu Didiera Defaga. Oba tak přišli o možnost bojovat o prvenství v kombinaci. Tu na náročných tratích v Kitzbühelu dokončilo jen jedenáct lyžařů. Ve slalomu bylo klasifikováno pouze 21 závodníků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články