Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Snowboardistka Pančochová skončila na MS v U-rampě devátá, zamíří i do Vancouveru

Gangwon (Korea) - Na mistrovství světa v závodě na U-rampě obsadila deváté místo česká snowboardistka Šárka Pančochová. Osmnáctiletá závodnice se tak postarala o nejlepší český výsledek na šampionátu v korejském Gangwonu a zajistila si pravděpodobně účast na olympijských hrách ve Vancouveru v příštím roce. Na prvním místě se umístila osmnáctiletá Číňanka Liou Ťia-jü, v závodě mužů zvítězil Japonec Rjo Aono.

Nominační kritéria mezinárodní federace FIS a Mezinárodního olympijského výboru pro start ve Vancouveru splnila Pančochová už čtvrtečním postupem z kvalifikace. Český olympijský výbor o podmínkách nominace teprve rozhodne.

Zástupci asijského kontinentu triumfovali na MS ve snowboardingu poprvé v historii. Oba vítězové potvrdili formu, poté co vyhráli generálku před šampionátem na Světovém poháru v japonském Gifu. "Před dvěma roky jsem na mistrovství světa ani nepostoupil z kvalifikace, ale od té doby jsem dřel," radoval se Aono. Liou Ťia-jü měla v první jízdě těžký pád a byla po ní poslední. Ve druhé však jasně dominovala.

V ženách se druhá umístila Australanka Holly Crawfordová, třetí Polka Paulina Ligocká. Závodu mužů veleli po Aonoovi Kanaďan Jeff Batchelor a obhájce titulu Francouz Mathieu Crepel. Češi Martin Černík a Jan Nečas v kvalifikaci neuspěli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články