Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Obhájce Verner skončil na ME až šestý, titul získal Joubert

Helsinky - Český krasobruslař Tomáš Verner neobhájil titul mistra Evropy a po pokažené volné jízdě obsadil šestou pozici. Evropským šampionem se stal Francouz Brian Joubert, který o více než jedenáct bodů porazil Itala Samuela Contestiho. Bronzovou medaili na šampionátu v Helsinkách získal Belgičan Kevin van der Perren.

Tomáš Verner
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Verner dnes stejně jako na loňském mistrovství světa v Göteborgu zahajoval závěrečnou rozjížďku a znovu mu to přineslo jen velké zklamání. Při čtverném toeloopu v úvodu volné jízdy dopadl na obě nohy a navíc rozhodčí ohodnotili skok jako nedotočený. Pak zvládl kombinaci s trojitým lutzem i trojitý axel, ale přišel jen proskočený salchow a jízda se znovu začala bortit jak domeček z karet. Pouze jednoduchý byl i druhý axel a lutz. Obhájce titulu získal za druhou část soutěže jen 126,53 bodu, což je takřka třicet bodů za jeho osobním maximem.

Joubert má potřetí evropský titul

Boj o medaile se tak znovu odehrával bez Vernera. Joubertovi k udržení vedoucí pozice po krátkém programu stačila volná jízda s jedním pádem. Na hudební motivy z filmu Matrix Reloaded předvedl druhou volnou jízdu večera a s přispěním náskoku ze středy zopakoval evropské tituly z let 2004 a 2007.

Senzační stříbrnou medaili získal francouzský rodák v italských barvách Samuel Contesti. Pětadvacetiletý krasobruslař se na mezinárodní akci objevil po čtyřech letech, na nečekané třetí pozici po krátkém programu udržel nervy na uzdě a blýskl se precizním výkonem i ve volné jízdě. Odrazil nápor všech pronásledovatelů a po Vernerově výpadku se posunul na druhé místo hned za Jouberta.

Krasobruslař Ponsero zaválel
 
Nejlepší volnou jízdu večera předvedl Francouz Yannick Ponsero, který se
jako jediný ze všech dostal přes hranici 150 bodů. Z devátého místa po krátkém programu se posunul až na čtvrtou pozici, přičemž od bronzového Van der Perrena ho nakonec dělilo pouhých šest setin bodu. 

Druhý český krasobruslař v mužské soutěži Michal Březina si na rozdíl od Vernera po pokaženém krátkém programu spravil chuť a ze sedmnáctého místa poskočil o sedm míst vzhůru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články