Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ruské dvojice zatím vedou obě kategorie na ME v krasobruslení

Helsinky – Favorizovaná dvojice obhájců evropského titulu v krasobruslení Domňinová-Šabalin je po první části začínajícího 101. Mistrovství Evropy v Helsinkách až na pátém místě. Jejich největší konkurenti, Francouzi Schoenfelder a Delobelová, kteří zvítězili na předloňském šampionátu, přitom na ME nestartují kvůli zranění Delobelové, v čele tak je po úvodním kole Chochlovová s Novickým. Mezi sportovními dvojicemi vyhráli v prvním kole Muchortovová a Trankov.

Hájková a Vincour
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Díky absenci favorizovaných Francouzů se zdála být cesta Rusů za obhajobou jednoduchá. Přemotivovaný Maxim Šabalin ale během vystoupení klopýtl a upadl. Rusko je ale přesto na prvním místě pořadí, protože povinné tance vyhráli Chochlovová s Novickým.

Malým chybám v twizzlech se v povinném tanci, kterým byl finnstep, nevyhnuli ani Češi Kamila Hájková s Davidem Vincourem a zatím jsou šestnáctí.

Maria Muchortovová a Maxim Trankov vedou po krátkém programu soutěž sportovních dvojic. V 1. kole využili chyby obhájců titulu a úřadujících mistrů světa Aliony Savchenkové a Robina Szolkowého z Německa a ziskem 69,62 bodu je odsunuli na druhou pozici.

Třetí jsou zatím další ruští reprezentanti Juko Kawagučiová a Alexander Smirnov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články