Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Rychlobruslařská hala ve Velkém Oseku prý má investora

Praha - Rychlobruslařská hala, která by měla vyrůst v Novém Oseku na Kolínsku, našla investora. Neznámý Čech je prý ochoten financovat celou stavbu částkou 1,5 miliardy korun. Hala, jejíž vznik iniciovaly úspěchy Martiny Sáblíkové, by měla stát do roku 2011.

"Je to český investor. Soukromá osoba, která by měla pokrýt celkové náklady na výstavbu ve výši jedné a půl miliardy," řekl jednal společnosti Velkoosecká sportovní Vladimír Bartoš serveru idnes.cz. Identitu investora však neprozradil. "Jméno zatím říkat nebudu. Je to člověk, který to dělá pro dobrou věc. Ne proto, aby byl známý," dodal. 

Neznámý investor peníze do projektu vloží až ve chvíli, kdy společnost získá územní rozhodnutí. "Nechce dávat peníze do něčeho, co není ještě jisté," uvedl Bartoš.

Cena 1,5 miliardy je nadhodnocená

Ještě nedávno se cena haly odhadovala na zhruba třetinu nynější částky. "Došlo k navýšení. Například přilehlý hotel nebude mít tři, ale pět pater. Stouply ceny a navíc chceme víc ušetřit na provozu," řekl Bartoš s tím, že cena 1,5 miliardy je nadhodnocená, aby se do ní vešly případné další náklady.

Stavba by měla začít v polovině letošního roku a za tři roky by se v hale už dokonce mohlo uskutečnit mistrovství Evropy. "Čekáme na vydání územního rozhodnutí. V červnu, červenci by mohly začít zemní práce a vše bude spět ke stavebnímu povolení," prohlásil Bartoš. Žádost o pořádání šampionátu v roce 2012 se musí podat do konce dubna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články