Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Ve Vesci je zatím dost sněhu

Liberec – Po důkladném umělém zasněžování je v běžeckém areálu ve Vesci a na plochách v Albrechticích v Jizerských horách a v Bedřichově dostatek sněhu pro mistrovství světa v klasickém lyžování. Podle mluvčího akce Zdeňka Soudného může být na dvou 7,5kilometrových okruzích až 70 centimetrů sněhu. Ve Vesci navíc leží přibližně 30 centimetrů přírodního prachového sněhu. Dostatek sněhu je také ve skokanském areálu na Ještědu.

Lyžařský areál Vesec
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Maximální teplota vzduchu pro výrobu technického sněhu se pohybuje okolo minus 2,5 stupně. V noci na dnešek klesly v Liberci teploty pod minus 20 a odpoledne se pohybovaly okolo minus deseti. Podmínky vhodné pro umělé zasněžování panují ve Vesci a dalších mistrovských areálech zhruba dva týdny.

"Od 25. prosince, kdy nastaly mrazy, funguje zasněžovací systém s výjimkou deseti hodin nepřetržitě. Děla a tyče budou pracovat až do začátku mistrovství, pokud nám to počasí umožní. Nechceme se nechat ukolébat příznivým vývojem letošní zimy," řekl Soudný.

Vesec čeká na konci příštího týdne generální zkouška na šampionát. Uskuteční se tam mezinárodní závody Slavic Cup v klasické i volné technice. Přijedou na ně čeští reprezentanti a tratě si podle Soudného vyzkouší i někteří špičkoví zahraniční závodníci. Mistrovství světa v klasickém lyžování se potom v Liberci uskuteční od 18. února do 1. března.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články