Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Rakušan Loitzl vyhrál skokanské Turné čtyř můstků

Bischofshofen (Rakousko) - Skokan na lyžích Wolfgang Loitzl vyhrál 57. ročník Turné čtyř můstků. Osmadvacetiletý Rakušan svůj celkový triumf pojistil dnešním vítězstvím v posledním dílu seriálu v Bischofshofenu a vyhrál tak třetí závod za sebou.

Wolfgang Loitzl
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Objev této sezony Loitzl přitom teprve v druhém závodě Turné v Garmisch-Partenkirchenu vyhrál poprvé v životě závod Světového poháru a dnes dosáhl největšího úspěchu v kariéře. Stal se tak prvním rakouským vítězem prestižního Turné od roku 2000, kdy triumfoval Andreas Widhölzl. 

Loitzl měl před dnešním finále téměř šestnáctibodový náskok před Švýcarem Simonem Ammannem, jenž ho jako jediný na Turné porazil v prvním závodu v Oberstdorfu. Místo skoků na jistotu však podal Rakušan důkaz o své mimořádné formě - v obou kolech předvedl nejdelší skoky dne 142,5 a 141,5 metru a druhého Ammanna porazil skoro o 17 bodů. 

Třetí skončil stejně jako v Oberstdorfu Rus Dmitrij Vasiljev, jenž za sebou dnes nechal o pouhou desetinu bodu Rakušana Gregora Schlierenzauera. Mistr světa v letech skončil třetí celkově. 

Dva nejlepší Češi obsadili místa ve třetí desítce. Roman Koudelka, jenž v prvním kole porazil v k.o. souboji Borka Sedláka, byl dvaadvacátý, vítěz Turné z roku 2006 Jakub Janda hned za ním.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články