Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hokejový útočník Selänne se v dresu Anaheimu vrací do NHL

Anaheim - Sedmatřicetiletý útočník Teemu Selänne se vrací do NHL. Hokejista s přezdívkou "Finský blesk" nehrál od konce minulé sezony, kdy získal s Anaheimem premiérový Stanley Cup. Vedení Ducks dnes oznámilo, že se se svou oporou dohodlo na podmínkách smlouvy do konce ročníku.

Teemu Selänne a Petr Sýkora
zdroj: ČTK autor: ČTK

"Teemuovi trvalo pár měsíců ujasnit si, zda má ještě touhu a odhodlání vrátit se do NHL, a my jsme nadšeni, že ho máme zpět v týmu," uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer Anaheimu Brian Burke. "Je to hráč,který minulý rok nastřílel 48 gólů a nezdá se, že by z toho chtěl ubrat," dodal Burke na adresu helsinského rodáka.
Selänne po zisku Stanley Cupu stejně jako jiný hrdina play off Scott Niedermayer ohlásil pauzu od hokeje, u níž nebylo jisté, zda nebude definitivní. V polovině ledna se jeho návrat přiblížil, když prosákly zprávy o tom, že začal tvrdě trénovat. Nakonec tedy následoval Niedermayera, jenž znovu rozšířil řady Ducks koncem kalendářního roku.
Mimořádně rychlý křídelní útočník má za sebou čtrnáctiletou kariéru v NHL, během níž v 1041 zápasech zaznamenal 1135 bodů (540+595). Ve své první sezoně 1992/93 se v dresu Winnipegu postaral o nováčkovský rekord v NHL, když nastřílel 76 gólů a nasbíral 132 bodů.
Selänne reprezentoval Finsko na čtyřech olympijských hrách, získal stříbro v Turíně a bronz před deseti lety v Naganu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články