Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Prolog Tour de Ski vyhrála německá běžkyně Nystadová

Oberhof (Německo) – Domácí běžkyně Claudia Nystadová vyhrála prolog seriálu Tour de Ski v německém Oberhofu. V 2,5kilometrovém závodě volnou technikou porazila o jednu sekundu Italku Ariannu Follisovou a Polku Justynu Kowalczykovou a Slovinku Petru Majdičovou, které se shodným časem podělily o třetí místo.

Claudia Nystadová
zdroj: ČTK autor: AP - Jens Meyer

Vedoucí žena běžeckého Světového poháru Aino-Kaisa Saarinenová skončila v oberhofském závodu osmá. Její krajanka z Finska Virpi Kuitunenová, která vyhrála loňský prolog Tour v Novém Městě na Moravě, zahájila letos seriál sedmým místem.

Nystadová díky časovému bonusu za vítězství vede Tour o šest sekund. "Tohle je perfektní začátek. Vůbec poprvé si obléknu dres pro vedoucí závodnici. Skvělý pocit, prostě nádhera," rozplývala se třicetiletá olympijská vítězka ze Salt Lake City, která byla v letošní sezoně v individuálním závodě dosud nejlépe osmá ve sprintu.

Z českých reprezentantek vstoupila do sedmidílné závodní série nejlépe Kamila Rajdlová, která obsadila 24. místo se ztrátou 18,8 sekundy na vítězku. V neděli absolvují lyžařky v Oberhofu stíhací závod na deset kilometrů klasickou technikou, pak se peloton Tour přesune k pondělnímu sprintu do Prahy.

Výsledky - 2,8 km volnou technikou:

1. Nystadová (Něm.) 6:17,2 
2. Follisová (It.) -1,1 
3. Majdičová (Slovin.) -2,3
=. Kowalczyková (Pol.) -2,3 
5. Björgenová (Nor.) -7,6 
6. Muranenová -8,1 
7. Kuitunenová -9,3 
8. Saarinenová (obě Fin.) -9,6 
9. Böhlerová (Něm.) -13,2 
10. Jacobsenová (Nor.) -13,5 
... 
24. Rajdlová -18,8 
37. Nývltová -30,8 
44. Skalníková -41,2 
47. Hájková (všechny ČR) -47,1

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články