Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bývalý biatlonista Soukup nastupuje na dráhu policisty

Po minulé sezoně ukončil svou biatlonovou kariéru. Hledání nového životního směřování netrvalo Jaroslavu Soukupovi dlouho. Dvojnásobný medailista z olympijských her bude policistou v Libereckém kraji, své budoucí kolegy by měl učit střílet a běhat.

Jaroslav Soukup
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Bylo mi nahlášeno, že budu dělat něco ohledně běhu a střelby, což jsem dělal docela dlouho a občas jsem byl i šikovný," řekl dvojnásobný medailista z MS o své budoucí práci u policie. "Jsem na svoje první pořádné zaměstnání zvědavý a doufám, že předám své zkušenosti," dodal.

Pětatřicetiletý Soukup ukončil po uplynulé zimě kariéru. V současnosti prochází standardním náborem bezpečnostního sboru. Už má za sebou psychotesty a fyzické testy. "Psycho bylo fakt psycho. Od sedmi ráno do tří odpoledne jsem něco vyplňoval a ještě debatoval s psycholožkou. Měl jsem toho plnou hlavu," prozradil.

Bronzového medailistu ze sprintu na Hrách v Soči 2014 ještě čekají zdravotní prohlídky. Pak už nastoupí do nového prostředí. "Hlavní je parta, co trefím za lidi okolo, a podle toho bude práce. Když je dobrá parta, tak se vše zvládá lépe. Policii uznávám a myslím si, že by to mohlo být zajímavé. Jsem na to zvědavý, tak uvidíme," uvedl Soukup.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články