Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Biatlonista roku Krčmář už se těší na sezonu, chce zlepšit střelbu

Na zimních olympijských hrách v korejském Pchjongčchangu si ve sprintu doběhl pro stříbrnou medaili. Ta také Michalu Krčmářovi hodně pomohla v anketě Biatlonista roku, v níž dostal nejvíc hlasů. Medaili rád ukazuje  věří, že všem dodává energii, a doufá, že teď bude mít vyrovnanější výkony.

Michal Krčmář, biatlonista roku
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

V dubnu si Krčmář užil lázně, jako velký fanoušek Sparty si s fotbalovým týmem zatrénoval, od klubu z Letohradu dostal zájezd na Arsenal a absolvoval mnoho debat. Všude měl medaili sebou. "Prošla spoustou rukou. Těší mě, že lidi zajímá," řekl a dodal: "Je hezká, ale pocity vevnitř jsou důležitější."  

Když položil stříbro vedle bronzu Veroniky Vítkové, na první pohled byl vidět rozdíl. "Verča se mi smála, jak už ji mám zdevastovanou. Ta moje stuha už je špinavá, Verči naleštěná. Můj obal už má taky nějaký šrám," smál se Krčmář.  

Mezi ním a Vítkovou se rozhodovalo v anketě svazu o vítězi. Krčmář přál triumf Vítkové a obráceně. "Tak jsme si to mezi sebou přehazovali. Oba jsme říkali: 'Ty to vyhraj. Ne, ty to vyhraj, máš lepší výsledky.' Bylo to házení horkým bramborem. Nevnímáme to jako souboj rivalů, spíš jako ocenění pro oba," řekl.  

Olympijskou sezonu už Krčmář hodnotil několikrát. Celkově by ji životní nenazval. "Za tu bych označil spíš (jen) olympiádu, protože nejsem sportovec, který dokáže vyhrávat závody po sobě a stojí na stupních každý závod. Proto si té medaile neskutečně vážím. Ten závod byl můj životní," řekl Krčmář.  

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonistou roku se stal Krčmář

V závodech Světového poháru neměl vyrovnané výsledky. "Věřím, že to bude v budoucnu lepší," konstatoval. "Neměl jsem tak vyrovnanou střelbu, to je jedna z věcí, na které bych chtěl zapracovat a zlepšit do příští sezony."  

Duben si užil, odpočinul a nabral chuť do další sezony. "Fakt se těším na pohyb, až zase začnu," přiznal. Přehnal ale cyklistický výjezd týmu na Mallorku a nyní má nucenou pauzu. "Mám přetížený úpon v levém koleně a ještě to není úplně dobrý. Věřím, že během týdne to doléčím, a pak naskakuju do přípravy," uvedl.  

Svaz ještě oficiálně neoznámil trenérské složení. Muži ale už vědí, kdo koučem bude, Krčmář proto nežije v nejistotě. "Chlapský tým je stabilizovaný. Až to vyjde na povrch, bude to příjemné i pro fanoušky, okysličení týmu," řekl, aniž by prozradil jméno kouče.  

Na spolupráci s novým trenérem, kterým už nebude Michal Málek, se těší. "Podle mě je to u nás po Ondrovi Rybářovi jeden z nejlepších trenérů. Neskutečně jsem si přál, aby do toho našeho týmu zapadl. Neříkal jsem v jaké roli, to jsem nechával na šéfech. Ale jsem s tou volbou spokojený," konstatoval Krčmář.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články