Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

České curlerky zahájily světový šampionát dvěma porážkami

Porážkou 5:11 s kanadskými obhájkyněmi titulu zahájily české curlerky mistrovství světa v kanadském North Bay a neuspěly ani s Koreou, jíž podlehly 5:8. Pro český celek je to už třetí vrcholná akce sezony po sedmém místě na mistrovství Evropy a neúspěšné olympijské kvalifikaci. Tým skipky Anny Kubeškové si na loňském šampionátu posunul své maximum na sedmé místo.

Anna Kubešková
zdroj: WCF autor: Céline Stucki

"Prohrát i vyhrát se dá prakticky s kýmkoliv. Je těžké soudit, v jaké formě kdo přijede," řekla Kubešková ještě před úvodním zápasem, v němž měly domácí hráčky podporu plné haly.  

Spolu s Kubeškovou jsou v českém výběru Alžběta Baudyšová, Tereza Plíšková, Klára Svatoňová a Ežen Kolčevská. "Atmosféra je vždycky neuvěřitelná. Lidé chtějí podpisy, fotí se s námi. I na přátelák s místním týmem byla plná tribuna místního klubu," popisovala skipka českého výběru, co se děje v Kanadě kolem šampionátu.  

Kromě Kanaďanek patří k favoritkám loni druhé Rusky a třetí Švédky, které na Hrách v Pchjongčchangu získaly zlaté olympijské medaile.

Mistrovství světa v curlingu žen v North Bay:

Kanada - Česko 11:5, Korea - Česko 8:5, Korea - Německo 8:3, Rusko - Skotsko 8:4, Čína - Švýcarsko 6:5, Kanada - Švýcarsko 10:5, Japonsko - Německo 6:5, Švédsko - Dánsko 8:2, USA - Itálie 8:1, Švédsko - Čína 10:3, Itálie - Skotsko 7:6, Rusko - USA 8:5, USA - Skotsko 8:6, Japonsko - Dánsko 9:2, Rusko - Švýcarsko 8:4, Švédsko - Itálie 9:1.

Průběžné pořadí: 1. Rusko, Švédsko 3/0, 3. Kanada, Korea, Japonsko 2/0, 6. USA 2/1, 7. Čína 1/1, 8. Itálie 1/2, 9. Česko, Dánsko, Německo 0/2, 12. Skotsko, Švýcarsko 0/3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články